Hol tartunk

Hosszú évek rákészülése után 2021-ben elindult egy nyitott, közös munka közösségünkben, hogy előkészítsük a tényleges alapítást.

Három alkalommal találkozunk, ötleteltünk, szabadon beszélgettünk a fiatalokról, a gimnáziumról, a folytatásról.

Ezt követően lehetett pályázni az Alapítói Körbe, a gazdasági, jogi és pedagógiai munkacsoportokba, illetve az Alapítói Konferenciába.

Az utóbbiba érkező jelentkezéseket a jelenlegi Mandulafa Waldorf Óvoda és Iskola Közös Konferenciája bírálta el, és választott ki 8 főt az alapítói folyamat kézben tartására. Az Alapítói Konferencia tagjai: Csovcsics Erika, Grama László, Gyürüs-Kutnyánszky Ivette, Kertész Vanda, Kissné Heizler Éva, Meszes-Tóth Eszter, Nemerey Péter, Pidl István.

Az elmúlt időszakban szellemi alapozás, összecsiszolódás, ismerkedés, újabb csoport kialakítása folyt mind a munkacsoportokban, mind az Alapítói Konferenciában.

A munkacsoportok koordinátorai: pedagógiai: Csovcsics Erika és Nemerey Péter, jogi: Kertész Vanda, gazdasági: Gyürüs-Kutnyánszky Ivette, kommunikációs: Grama László.

Nyáron tábort tartottunk 6-7. osztályos fiataloknak, aminek tapasztalatait, tanulságait visszük tovább az alapítói folyamatban.

A Mandulafa Egyesület 2022. szeptember 14-ei közgyűlésén pedig megszavazta, hogy 2023 szeptemberében induló Waldorf Gimnáziumot alapít.

Az operatív munkát a Mandulafa Egyesület és az Alapítói Konferencia megbízásában Kissné Heizler Éva projektvezetőként fogja össze.

A tanárválasztás folyamatát Csovcsics Erika kíséri.

Örömmel várjuk és munkálkodunk egy pécsi Waldorf gimnázium megszületésén!