Munkacsoportok

Ha elkötelezett vagy a pécsi Waldorf gimnázium alapításának folyamatában, és szeretnél együttműködésben dolgozni a tervezett 2023-as indításig, kérünk, jelentkezz!

Jelentkezésedet kérjük, küldd el az info@pecsiwaldorfgimi.hu címre, jelezve, hogy melyik munkacsoporthoz csatlakoznál és milyen területen tudod támogatni a gimnázium alapítását! Köszönjük!

A munkacsoportok feladatairól alább olvashatsz.

Pedagógiai munkacsoport

A leendő gimnázium pedagógiai arculatának kidolgozása, részvétel gimnáziumi önképző folyamatban, iskolalátogatások, helyi pedagógiai program elkészítése, pedagógusigény felmérése, pedagóguskeresés, népszerűsítő előadások szervezése és tartása, antropozófiai stúdiumokon való részvétel, a jövő-impulzusok folyamatos keresése és érzékelése, tervezés, határidők betartása és betartatása, a közösség folyamatos tájékoztatása, együttműködés a többi munkacsoporttal és az általános iskola tanári konferenciájával.

Gazdasági munkacsoport

A gazdálkodással és pénzügyekkel összefüggő kérdések mind az előkészítés, beruházás, megvalósítás során, mind a működtetés-fenntartás megalapozásában; folyamatosan érzékelni és figyelemmel kísérni, hogy milyen igények és szükségletek jelennek meg, azok kielégítéséhez milyen eszközök szükségesek; vizsgálni, hogyan lehet a célokat a lehető leghatékonyabban, leggazdaságosabban elérni; forrásteremtés: fundraising, crowdfunding, támogatók felkutatása, pályázat-figyelés, pályázatírás.

Jogi munkacsoport

A születendő pécsi Waldorf gimnázium jogi kereteinek vizsgálata, meghatározása; a hatályos jogszabályok és a Waldorf Kerettanterv adta jogi lehetőségek megdolgozása; javaslattétel a gimnázium jogi formájára. A gimnázium elindításához szükséges jogi feltételek összesítése, a törvényességi feltételeknek való megfelelés folyamatos biztosítása, az engedélyezési folyamat ütemtervének elkészítése, az engedélyezési folyamat és a leendő beruházás, kivitelezés koordinálása. Új intézmény alapítása esetén a Waldorf-névhasználati eljárás koordinálása. A jogi munkacsoport feladata ezen túl a gimnáziumalapítással felmerülő adminisztrációs feladatok elvégzése, megállapodások, saját szabályozóink megformálása, dokumentálása, ülésekről jegyzőkönyvvezetés, határozatok tárának vezetése.

Kommunikációs munkacsoport

Marketing, hatékony kommunikáció, a pécsi Waldorf gimnázium és értékeinek minél szélesebb körben való terjesztése, megismertetése, a külső kapcsolatok gondozása, PR tevékenység.